Voedselbos2

Ons voedselbos

Het eten van de toekomst, komt dat uit een voedselbos of uit een laboratorium?
Zoek jij naar oplossingen in het klein, wat kan ik zelf doen om een steentje bij te dragen aan het voedselprobleem en / of klimaatprobleem? 

Kom een kijkje nemen in ons voedselbos!

Het voedselbos op ons terrein

Het concept 'voedselbos' is een vraag aan ons, als mens, een andere positie in te nemen ten opzichte van de grootschalige voedselproductie die roofbouw pleegt op de aarde. Kan het ook kleinschalig, zonder meststoffen van buitenaf, zonder bestrijdingsmiddelen, in een kringloop met de natuur in harmonie gebracht worden?
Wij nemen jou als gast mee op onze reis, door onze ervaringen te delen over het toepassen van principes uit de permacultuur, de voedselbossen-theorie. Zo kun je zelf waarnemen wat een gezonde bodem en gezond voedsel is, dus met voldoende voedingswaarde. Je krijgt kennis en inzichten over de keuzes die je maakt op gebied van voedsel. 

Pad naar voedeslbos
Voedselbos kaartjes met uitleg

Een bezoek aan ons voedselbos brengt je vast op idee├źn, zoals zelf een moestuin beginnen, een plukabonnement nemen, bij de lokale boer kopen, wild plukken enz. Kom zelf kijken in ons voedselbos en laat je overtuigen dat onze voedselproductie echt anders kan!

Voedselbos Achterhoek Barchem Ruurlo ontwerp Oase

Kom zelf onze bijzondere plek vol kunst & duurzaamheid ontdekken

Dit doen wij aan duurzaamheid:
- We hebben groene electriciteit
- Er is een moderne cv ketel voor warm water
- We maken gebruik van duurzame (isolatie) materialen
- Er is vloerverwarming
- We scheiden afval
- Biologische schoonmaak
- We bieden lokale en biologische producten

Vakantiehuis duurzaam eh kunst