Terrein

Geniet van een rondwandeling op het terrein langs de moestuin, het voedselbos, de speelplekken en de paarden. Overal heb je een prachtig uitzicht op de omringende weilanden. Het hele terrein is aangeplant met planten en bomen gericht op een natuurlijk ecosysteem waarbij mensen. planten en dieren samenwerken in een kringloop van voedselproductie.

Een wandeling over ons terrein

Plattegrond voor gasten Kunstboerderij

Het voedselbos

Het concept 'voedselbos' is een vraag aan ons, als mens, een andere positie in te nemen ten opzichte van de grootschalige voedselproductie die roofbouw pleegt op de aarde. Kan het ook kleinschalig, zonder meststoffen van buitenaf, zonder bestrijdingsmiddelen, in een kringloop met de natuur in harmonie gebracht worden?

Voedselbos in de Achterhoek (4)

Als jij dat wilt nemen we je als gast mee op onze reis, door onze ervaringen te delen over het toepassen van principes uit de permacultuur, de voedselbossen theorie. Zo kun je zelf waarnemen wat een gezonde bodem en gezond voedsel is, dus met voldoende voedingswaarde. Je krijgt kennis en inzichten over de keuzes die je maakt op gebied van voedsel. 

Voedselbos in de Achterhoek (38)
Voedselbos in de Achterhoek (29)

Een bezoek aan ons voedselbos brengt veel mensen op idee├źn, zoals zelf een moestuin beginnen, een pluk abonnement nemen, bij de lokale boer kopen, wild plukken enz. Kom zelf kijken in ons voedselbos en laat je overtuigen dat onze voedselproductie echt anders kan!

Paddock

Onze paarden worden op een natuurlijke manier gehouden. Ze staan 24/7 buiten in een kleine kudde en kunnen zo hun natuurlijk gedrag leven. Zij kiezen zelf of ze in de stal willen staan of niet. 

Paarden bij vakantiewoning

Het terrein voor de paarden is hierop ingericht, met een zandpaddock om in te rollen, kruiden en bosjes langs de randen van de weilanden. 

Kom zelf onze bijzondere plek vol kunst & duurzaamheid ontdekken

Dit doen wij aan duurzaamheid:
- We hebben groene electriciteit
- Er is een moderne cv ketel voor warm water
- We maken gebruik van duurzame (isolatie) materialen
- Er is vloerverwarming
- We scheiden afval
- Biologische schoonmaak
- We bieden lokale en biologische producten

Vakantiehuis duurzaam eh kunst