Over ons

De Kunstboerderij is de plek waar wij, Wilco en Adriana onze levensvisie leven en delen met de bezoekers. Wij werken beiden in het atelier/werkplaats aan de kunstwerken in wording. Deze kom je tegen op een rondwandeling of in de groepsaccommodatie. De plek straalt rust uit, er is stilte en ruimte voor de bezoeker.

De groepsaccommodatie is ingericht in lichte kleuren, met planten en kristallen. Door kunst omringd genieten de gasten van een goede nachtrust, de sauna en het biologische ontbijt, de tafel gedekt met producten uit de moestuin.

In het atelier is Adriana aan het schilderen of zij is buiten bezig met de paarden. Buiten kun je genieten van een rondwandeling op het terrein langs de weilanden en de paarden. Het terrein is voorzien van verrassende elementen, zoals  kunstwerken, een labyrint en een binnentuin.

Groepsaccommodatie in de Achterhoek
Adriana en Wilco overnachten Ruurlo

Wie zijn wij?

Wilco is geboren Achterhoeker (Winterswijk), ondernemer, werkt met techniek, van trekker tot robotmachines, heeft zich ontwikkeld door te gaan coachen en past dit nu toe als interim in technische organisaties. Daarnaast maakt hij autonome kunst in zijn eigen werkplaats in combinatie met verlichting, hieruit zijn de Dansende Kaarsen ontstaan, een samenwerking met kunstenaar Pieter van de Pol. De stap naar de Kunstboerderij komt voort uit de wens om wonen en werken te combineren op één plek.

Adriana is geboren in het westen, heeft nooit lang op 1 plek gewoond, altijd buiten willen wonen, op een boerderij.... Kunst, groene vingers en paarden gaan goed samen. Na jarenlang in de bouw gewerkt te hebben bij een grote aannemer is ze omgeschoold tot Docent Beeldende Vorming. Het voor de klas staan bleek toch niets voor haar te zijn, na werk in de zorg met uit huis geplaatste kinderen, nu een eigen plek om het ondernemerschap vorm te geven. De stap naar de Kunstboerderij komt voort uit de wens om het inkomen uit een eigen onderneming te verkrijgen, vanuit één plek samen te werken met anderen. Om in de rust autonoom schilderwerk te kunnen maken.

Zelfportret Adriana

Zelfportret Adriana

We hebben elkaar gevonden door samen te werken voor een festival in Zutphen. We bleken allebei gefascineerd door geometrie, de goddelijke ordening vanuit de wiskunde die overal terug te vinden is in de natuur. Wilco maakte de High5, 5 vijfhoeken van metaal, Adriana maakte het mensfiguur voor in het centrum. Adriana maakte een labyrint van zand en Wilco liep samen met haar het labyrint...de rest is geschiedenis. Samen maken ze een bijzondere reis door de wereld van kunst en spiritualiteit. Het besef dat alle mensen wezens zijn van licht met een kosmische oorsprong is nodig om ons bewustzijn te ontwikkelen. 

Mensen kunnen zichzelf helen door een innerlijke reis te maken. Door oude wonden te helen kan de duisternis wijken voor het licht. De Kunstboerderij is een plek met een hoge energie. Ook de aarde heeft nodig dat wij met haar samenwerken. Het gaat niet goed met haar. Dit doen we door met respect voor alles wat leeft hier op deze plek aanwezig te zijn. De serene sfeer helpt om als mens bij jezelf naar binnen te gaan.

Nu en in de toekomst

Wij hebben de intentie om het bedrijf en de ateliers duurzaam te maken qua energie, inclusief de voorzieningen voor de bezoekers (elektrische laadpaal auto/fiets). Waar mogelijk is dit al (led-verlichting). We verbouwen duurzaam voedsel, zonder gif en kunstmest.

De paarden worden op een natuurlijke manier gehouden, dat wil zeggen dat ze 24/7 buiten staan en zo hun natuurlijk gedrag kunnen uitleven. Het terrein is hierop ingericht, met kruiden en bosjes langs de randen van de weilanden. Het hele terrein wordt aangeplant met planten en bomen gericht op een natuurlijk eco-systeem waarbij mensen-planten en dieren samenwerken in een kringloop van voedselproductie. Bezoekers kunnen hun paard meenemen, hiervoor is een aparte weide gereserveerd.

Zelf paard meenemen naar vakantiehuis

De oude kippenschuur bouwen we om tot werkplaats/atelier/workshopruimte. Achter op het terrein komt een kapschuur voor de gereedschappen en trekker.

Op het terrein leggen we een labyrint aan met bijzonder planten in de kleuren wit en paars. De stilte in het midden is oorverdovend. Hier is ruimte voor een kunstwerk dat het 'oog van de kosmos' spiegelt.

Op termijn ontstaat er een plek die functioneert als een broedplaats voor de Kunst, waar bezoekers van de groepsaccommodatie van kunnen meegenieten, waar Wilco de Dansende Kaarsen maakt in de werkplaats, waar bezoekers een cursus schilderen kunnen doen of het labyrint kunnen lopen. Dit in een volledige harmonie van mens, plant en dier.

Kom zelf onze bijzondere plek vol kunst & duurzaamheid ontdekken

Dit doen wij aan duurzaamheid:
- We hebben groene electriciteit
- Er is een moderne cv ketel voor warm water
- We maken gebruik van duurzame (isolatie) materialen
- Er is vloerverwarming
- We scheiden afval
- Biologische schoonmaak
- We bieden lokale en biologische producten

Vakantiehuis duurzaam eh kunst